reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Pruszcz Gdański
6.2°C
wschód słońca: 07:34
zachód słońca: 15:31
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Pruszczu

kiedy
2024-12-07 13:00
miejsce
Hala przy ZSO, Pruszcz Gdański,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-14 14:00
miejsce
Lawendowa Plaża, Roszkowo, Lipowa 3
wstęp biletowany